Accente pe Pereti

Cand decizi sa decorezi un spatiu, fie ca alegi stilul clasic sau modern, fie ca te indrepti catre o atmosfera calda/romantica sau nonconformista /vibranta este in egala masura o provocare. De la finisaje la piesele de decor, trebuie sa acorzi aceeasi atentie fiecarui element in parte pentru a ajunge la rezultatul dorit.

In orice incapere, peretele este un element de referinta, putand fi tratat diferit, in functie de spatiul in care se afla.

Un prim pas in decorarea peretilor este alegerea finisajului,: lavabila, tapet sau vopseluri, acest aspect fiind foarte important pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Desi poate fi o adevarata provocare, alegerea unei culori nu este dificila daca iei in considerare cele doua elemente esentiale: dimensiunea si functionalitatea spatiului. Daca spatiul este de mici dimensiuni se vor alege culori calde, deschise, in shimb, daca incaperea este supradimensionata paleta se largeste. In zona de zi poti opta pentru culori puternice, vibrante iar zona de noapte poti merge pe nuante pale, linistite.

O alegere foarte interesanta este vopseaua decorativa. De la efectul de piatra naturala, la cel de stucatura, de la efecte metalizate la cele cu aspect de lemn, sau de la tesaturi fine de catifea la cele de piele de crocodil.

 perete.lavabila1

Tapetul este un alt element pe care poti sa-l folosesti la decorarea peretelui. Paleta bogata de culori, texturi si printuri iti ofera posibilitatea de a experimenta si de a crea un cadru minimalist, vintage dar si modern sau classic.

perete.tapet clasic perete.tapet modern

Decorarea unui perete nu este un simplu element de design, poate fi un act artistic.

Pictura murala este o alegere plina de culoare, indrazneata, cu bun gust si rafinament, o alternativa la zugravirea traditionala si la tapet.

Un motiv pentru care ai putea alege aceasta tehnica este ca orice idee poate fi materializata pe perete. Fiecare lucrare este personalizata, fie ca vorbim despre o pictura realista sau de un model abstract, elegant sau modernist, sau de camera copiilor unde imaginatia nu are limite.

perete.pictura murala1 perete.pictura murala2

Un alt accent puternic este tabloul, acesta putand transforma radical atmosfera spatiului in care se afla.

Pictorita Irina Dragomir Yahfouf ne propune o imagine plina de contraste, ritm, proportii, culori puternice, toate aceste elemente fiind intr un echilibru perfect.

Tabloul poate fi elementul de décor, elementul vedeta care poate scoate din anonimat interiorul casei tale.

perete.tablourifinal

O alegere inedita care poate da viata unui perete, este autocolantul. Aceasta solutie este cea mai rapida varianta de a decora un spatiu.

Atelierul Cai verzi pe pereti, mai exact Bianca si Ana, vine cu propuneri inventive si diversificate, de la floricele, animalute, fantezii,la compozitii sau siluete lipite pe pereti.

perete.sticker

Daca nu vrei sa apelezi la un specialist pentru a infrumuseta un perete, te poti folosi de obiectele din casa pentru a crea o imagine, o atmosfera, un colt personalizat.

Variantele sunt infinite, de la farfurii, ceasuri, oglinzi, la mici piese de mobilier, cum ar fi etajerele sau politele. Te poti juca cu fotografiile sau dor cu niste rame de forme si dimensiuni diferite. Agatatorile pot deveni si ele un element de decor.

 perete.obiecte pe perete

Cu putin curaj si imaginatie orice spatiu poate fi transformat in ceva unic. Ideile propuse mai sus, puse in practica de specialisti, te vor ajuta sa-ti creezi interiorul mult visat.

 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *