Flower Power

“Florile creeaza cele mai fermecatoare geometrii : cercuri precum soarele , ovaluri , conuri, spirale si o varietate de excentricitati triunghiulare care , vazute printr-o lupa par a fi o friza liliputana a unor siluete psihedelice.”

Duane Michals

flower power1Florile sunt cea mai frumoasa forma de reprezentare a naturii. Liniile calde, usor ondulate si prietenoase, ce creeaza o fluiditate extraordinara, au inspirat designul de obiect, rezultand piese cu un amestec de delicatete, nonconformism si eleganta.

Astefel, au fost create piese unicat care, prin forma si culoare, pastreaza contactul cu frumusetea naturii.

Formele organice au un rafinamnet vizual, imaginea eleganta fiind intregita de material si functionalitate.

flower power2Fie ca sunt abstracte sau realiste, in culori puternice sau pastelate, cu siguranta motivele florale creaza o atmosfera romantica, plina de confort.

Temele florale se pot regasi atat in tapiteria pieselor de mobilier cat si in elementele de decor, fie ca vorbim de pereti, draperii, covoare sau chiar mici obiecte decorative. Imprimeurile pot fi cu flori supradimensionate, impozante sau cu motive florale subtile, repetitive.

Intr-un spatiu in care sunt folosite temele florale este foarte important sa se se creeze un echilibru intre imprimeurile pline de culoare, vibrante si restul amenajarii.

Astfel, daca este ales un element din interior care sa fie vedeta amenajarii, imprimeul floral trebuie echilibrat cu suprafete clare si curate, in culori neutre.

flower power3Pentru o abordare mai indrazneata, temele florale se pot folosi pe suprafete mai extinse.

flower power4Fie ca vorbim de stilul retro, vintage, classic sau modern, motivele florale vor anima cu siguranta atmosfera si vor crea un interior plin de viata si de culoare.

flower power5

 

 

 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *